maandag 28 juli 2014

Triathlon Nisraman 27/07/2014

Triathlon Nisraman 1000-42-18-10

1. Yeray Luxem 3.18.02
2. Wouter Vandermast 3.18.02
3. Tim Van Hemel 3.21.10

12. Steven Bogaerts (11de M18) 3.51.59
41. Joris Vrints (30ste M18) 4.19.12

138. Peter Spoelstra 6.12.36

3 opmerkingen:

 1. Onder het motto "het mag eens wa anders zijn" me ingeschreven voor deze wedstrijd. Zaterdagmiddag me de mobilhome de joris gaan oppikken om richting Nisramont te bollen, daar nummer afgehaald en opt gemakske de MTB toer al eens gedaan. Conclusie hiervan: hier kan veel tijd gewonnen/verloren worden.
  Op tijd opgestaan en ne goeien bodem gelegd, alle banden opgepompt, MTB in wissel 2 gaan zetten om dan opt gemakske me de koersfiets naar het meer te fietsen. Tot ik op menne fiets wou springen en constateerde dak platten band had, begonnen de zenuwen toch op te komen. Rap bandje gewisseld en stevig naar de plas gereden, fiets weggezet en 2 minuten later doken de eersten int water. Als laatste erin en zonder wetsuit pakte de kou toch serieus op mennen adem, precies of ze nijpen uw keel dicht. Zwemmen valt kort samen te vatten, ne ramp: (minstens) 1000 meter wisselslag gedaan. Alle, het ergste is voorbij en het leuke komt eraan, toch nog een 10tal km gereden waar ik niet in men ritme kwam (van de kou ?) tot we de mur de maboge opmoesten.
  Hier krijgt ne mens het warm van en was ik vertrokken voor een serieuze inhaalrace. Van heel den dag gene referee gezien en ik stak dan ook groepjes voorbij waar ongegeneerd gestayerd werd. Een maal heb ik men gedacht eens gezegd toen een 5tal man in het wiel hing van een dame !!! Het baanfietsonderdeel vloog voorbij, schoenen wisselen en de MTB op. Schoon toerke mijn gedacht, gevarieerd met enkele steile klimmetjes, 2x door de Ourthe, enkele technische afdalingen en soms stukje baan om te bekomen. Ik bleef ondertussen goed opschuiven en met nog een supergevoel begon ik aan de 10 km trailrun. Ik wist nie goe wak me hierbij moest voorstellen en had voor de zekerheid nieuw loopschoenen getuigd me wa groffer profiel. Het lag echter allemaal goe droog waardoor alles goed te doen was. Eerste ronde nog wa ingehouden voor 'le mur' (helling opkruipen van 45%) maar eigelijk had ik alles wa zwaarder ingeschat, 2de ronde nog tandje kunnen bijsteken en verrast en supercontent als 12de over de meet. Ook menne kompaan haalde een mooie 41ste plaats waardoor we me een voldaan gevoel terug richting brecht bolden. Schoon en leuke wedstrijd ov de variatie waar ik volgend jaar waarschijnlijk wel terug aan meedoe, minpunten: duur (106 euro waar ge alleen een Tshirt en een badmuts voor krijgt) en geen scheidsrechters aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://vimeo.com/101957917
  filmke van de wedstrijd, op 2'07 is er een stukje dat ik zou willen censureren, maar het lukte niet

  BeantwoordenVerwijderen