dinsdag 28 april 2015

Antwerp marathon 26/04/2015

Marathon van Antwerpen

1. Florent Caelen 2.16.08
2. Lander Van Droogenbroeck 2.19.47
3. Gino Van Geyte 2.33.56

5. Steven Bogaerts 2.40.18

2137. Stamatis Lamprakis 5.33.48


6 opmerkingen:

 1. Weeral de vierde keer dak deze marathon meedoen, nie de schoonste van allemaal, maar den datum is ideaal en tis nie ver van huis. De voorbereiding ging wa me ups en downs en had zeker nie de kms op den teller van vorig jaar, maar enkele goei 10 mijlwedstrijden gaven me vertrouwen om beter te doen dan vorig jaar. Voor de start efkes bij ouwe rot int vak Jan Daems gestaan en die had nen haas bij en ging voor 2.40, dus da was de man om bij te blijven. Goe gestart en er vormde zich een groepje van ne man of 10 en haas Nick Renders deed zijn job perfect. We liepen een strak tempo van 16 en kwamen dan ook perfect door op een klein 1.19 halverwege. Langs de kant werden onze posities ook al geroepen, wat op die moment plaats acht was voor onze groep. Ik had niet het gevoel den beste te zijn van de groep, maar begon toch al te dromen van een top 10 plaats. Rond km 30 zette den haas zich aan de kant, enkele versnelden, enkele vertraagden, zodat het groepje uit elkaar viel en vanaf nu wast man tegen man. Rond de gevreesde km 35 waar dikwijls iemand me ne voorhamer langs de kant staat kreeg ik terug lopers int zicht en was het tijd om de 'pijnknop' om te draaien en vol te gaan voor die mannen op te eten. Het tempo zakte ietsje, maar bij de voorgangers nog meer, zodat ik geduldig meter per meter dichter kwam. Op km 40 was de klus geklaard en riep het volk dak op plaats 5 liep, dan wordt pijn gewoon fijn met een P. Onverwacht stonden de kindjes in de laatste rechte lijn (waarvoor dank Greet) zodat het overschrijden van de finish samen met hen (zonder de kleinste, want moest me nog reppen voor een achtervolger) een zaligheid was.
  Eén onderdeel van het ultieme doel heb ik nu wel onder de knie, nu de 2 andere nog .... Jammer da menne compagnon op het laatste moment geblesseerd moest afhaken, maar da komt ook wel allemaal in de sjakosh.
  Bedankt aan iedereen die me vooraf succes wenste en achteraf feliciteerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterk werk Steven!! 5de worden op de marathon van Antwerpen, ze zullen den BIR nu wel kennen daar.
  Thomas Goossens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt gewone atleten, je hebt buitengewone atleten, en je hebt nog een trapje hoger maar daar ken ik niet de benaming van. Daar behoor jij toe Bougie. Knappe knalprestatie!!
  En idd, het deed pijn dat ik niet mee kon doen maar heb wel elke minuut passief beleefd + mezelf toch wat kunnen afreageren met het fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja wadde, inderdaad top prestatie. Ne marathon tegen 16 km/uur. Van de week voor de arighed ook een 16km/u gelopen, 62 meter vol gehouden en daarna een half uur aan de kant oem te gekomen. Buitengewone prestatie van onze voorzitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dikken bal Steven!! Zal nog lang een Bir record blijven denk, of gade voor nog sneller?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet normaal, Chapeau Steven!!! Das een buitengewone prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen