dinsdag 13 oktober 2015

MTB wedstrijd Wuustwezel 10/10/2015

MTB wedstrijd Wuustwezel

1. Geert Laurijssen
2. Jan De Henau
3. Kris Driessens

16. Kristof Anthonissen
20. Sven Lenaerts

36. Guy Vermeulen

3 opmerkingen:

 1. Op het laatste moment beslist om eens een MTBwedstrijdje mee te doen samen met BIRcollega Kristof.
  Eigenlijk niet echt voorbereid ; 2 weken geleden 2u op de MTB gezeten en daarvoor was het geleden van de 6u van Halle begin dit jaar.
  Dus zo’n kort (explosieve) wedstrijd had ik nog nooit gedaan. Voor mij ging er dan ook een nieuwe wereld open toen de start werd voorbereid ; de nummers werden afgeroepen en ik mocht op de 2de rij staan.
  Dan start ; ik vertrek en zit wat te klojen om in mijn klikpedalen te geraken …als ik dan recht vooruit kijk, zie ik dat ik voorlaatste hang. Amai, dat was nog eens een nieuwe ervaring voor mij!
  We zitten nog maar in den 1ste bocht of ik ga al onderuit ; t’is algemeen geweten ; diegene die niet bang zijn, maken niets mee & diegene die twijfelen en technisch nie sterk zijn, vallen voor het minste.
  Het zijn 5 rondes ; de 1ste 3 rondes zit menne HF zowat op piekniveau & ga ik ondertussen nog eens 3 keer onderuit. Vanaf de 4de ronde begint menne HF te zakken en kom ik in de wedstrijd.
  Dan kan ik eindelijk ook eens beginnen met inhaalmanoevres uit te voeren. Echter op het moment dat ik in de wedstrijd kom, is de finish al daar.
  Dus besluit ; die korte explosieve wedstrijden is niet echt iets voor mij…en misschien de volgende keer toch wa meer op den MTB zitten vooraleer ik een wedstrijdje meepik.
  Maar enfin, toch genoten & blij dat er toch wat BIRrood (samen met Kristof) tussen de grijze FATzone stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd is goe om uit uw comfortzone te komen en andere dingen te doen.
  Reusel is 60 km fietsen, zal u beter liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op een mtb-wedstrijdje in de buurt willen we natuurlijk niet ontbreken. Normaal gezien zou ik in volle voorbereiding zijn op de paar duatlons die er nog resten. Dit zou dan ook een ideale training zijn om de snelheid en intensiteit wat te verbeteren. De goesting en de vrije tijd hebben er echter anders over beslist. Sinds de koers op tVeerle had ik dan ook niets meer van sport gedaan en dit was duidelijk te voelen in de wedstrijd.
  Bij de start was ik behoorlijk weg. Omdat ik niet in vorm ben was de gretigheid wat afwezig waardoor ik niet scherp genoeg was. Ik werd dus wat opgehouden door tragere rijders. Na de eerste ronde besloot ik dan aan mijn inhaalrace te beginnen. Dit was echter buiten de benen gerekend. Ik kon geen hoog tempo ontwikkelen waardoor ik er maar enkele kon inhalen. Dan heb ik ook maar niet verder aangedrongen en op mijn eigen tempo uitgereden.

  Achteraf bekeken is het toch niet aangeraden om aan zo'n wedstrijdjes deel te nemen na een inactiviteit van een maand.
  Zo ben ik wel ineens wakker geschud, maar ik zal mijn doelen ook wat moet bijsturen.
  Het was wel een tof parcours, plezant wedstrijdje.

  Sportieve groeten,

  Kristof

  BeantwoordenVerwijderen