maandag 6 juni 2016

Meetria 1/4 Triatlon 05/06/2016

Meetria Triatlon 1000/38/11

1. Tom Steenackers 1.47.55
2. Kevin Van Oevelen 1.48.03
3. Hans Verbist 1.49.17

24. Sven Lenaerts 1.59.29
30. Steven Bogaerts 2.01.09
47. Bert Aernouts 2.04.36
112. Bob Gagelmans 2.16.41

183. Koen Mol 3.07.32

2 opmerkingen:

 1. Eerste triatlon vant jaar, altijd toch wa zenuwachtig aan de start. Is de form zoals ge denkt dat hij is, hoe zit het met de zwemkunsten, ... Bam, om 14.00 met jong en oud samen de mosten in om 2 toerkes van 500 te zwemmen. Zoals verwacht is er iets beterschap int zwemmen, maar spectaculaire stappen zijn er niet gemaakt. Toch voor de eerste keer onder de 20 min gebleven (hopelijk wast effectief 1000m). De fiets op en daar had ik hoge verwachtingen van. Toch zijn er weinig stroken waar ik boven de 40 kan rijden en valt dit wa tegen. Als ik echter menne velo uit de wissel haal na de wedstrijd weet ik weeral hoe laat het is, klote remsysteem trp, half men freinblokske weggesleten. Lopen ging dan weer prima, zodat ik beste uitslag ooit in 1/4 haal. dus contente steven en met vertrouwen richting Brasschaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Normaal gezien is het de week voor een wedstrijd traditioneel goed rusten & recupereren…
  Echter met het oog op de volledige triatlon in Duitsland, was het voor mij gewoon doortrainen en heb ik deze week nog een pittige trainingsweek afgewerkt.
  Dat was voor mij iets totaal nieuws als voorbereiding voor een wedstrijd, dus was ik eens benieuwd wat het ging geven.
  Daarbovenop nog eens de nacht van vrijdag op zaterdag goe ziek geweest dus spannend ….

  De start was voor mij weer niet duidelijk. Ik dacht dat, zoals vorig jaar, de -40 eerst starten & daarna de masters. Was dus duidelijk niet het geval toen het startschot werd gegeven en iemand tegen mij brulde “het water in, je moet mee vertrekken!”.
  Enfin, het gevoel van het zwemmen zat eigenlijk goed maar ik had continue last van “zwermen met atleten” waar ik slecht uitgeraakte en dus niet echt menne drive vond. Nog nen goeie stamp gekregen waardoor mijn horloge ook “ontregelt” was en ik dus niet meer echt mijn timing & HF kon volgen later.

  De wissel verliep van keer goed en in het fietsen kon ik het tempo flink opdrijven maar hier kom ik wederom in de problemen door het fenomeen om niet te starten in waves ; ik geraak in een grote groep fietsers waarin er een paar sukkelaars zitten die als een zot voorbij fietsen om daarna alle snelheid dicht te gooien…en omdat de scheidrechters dit natuurlijk goed in het snuitje hadden en bijna continue 2 motards ons begeleidde, was het meer “optrekken & inhouden” (niet stayeren) met het fietsen dan een vast tempo te krijgen. Desondanks met een 40.4km/h gemiddeld toch nog goed gevoel de wissel ingereden.

  Dan het lopen. Gezien ik hier in het voorjaar goed op getraind had, en de resultaten met de marathon & triatlon Bilzen er ook positief in waren, had ik hier wel bepaalde verwachtingen.
  Maar die werden volledig onderuit gehaald doordat ik vertrok met buikkrampen en dit tot aan de streep mee opgezadeld zat. Zelfs even 100meter gewandeld met de gedachte dat het beter zou gaan maar tevergeefs… En die bijna extra kilometer (10.8km ipv 10km) deed er ook niet echt goed aan dan op dat moment.
  Het lopen was echt rampzalig. Had het te maken met de toch zware trainingsweek ? Of was het nog de nawee├źn van de lastige nacht van vrijdag ?....

  Enfin, denken dat het extra mooie training is geweest & hieruit moeten leren en de komende weken gaan we de ultieme trainingsmomenten eens opzoeken…

  In die trainingsweken nog even den halve in Brasschaat meepikken en dan komt Duitsland al redelijk dicht bij (17 juli)…

  BeantwoordenVerwijderen