maandag 28 april 2014

Antwerp marathon 27/04/2014

Antwerp Marathon

1. Moses Mwarur 2.15.09
2. James Emuria 2.15.25
3. Jesse Stroobants 2.18.39

21. Steven Bogaerts 2.45.06
440. Tom Bevers 3.26.24

1909. Haydn Lakhan 5.53.29

3 opmerkingen:

 1. Eerst en vooral hetvolgende : dit is de reden waarom BIR is opgericht, met velen meedoen aan een sportwedstrijd en nadien met z'n allen nakaarten en pintje drinken. Het was ne gezelligen dag gisteren.
  Dan het relaas van mijn wedstrijd: had na kasterlee goei gevoel overgehouden aant lopen waardoor ik dit als volgende doel had gesteld. Echt wel veel km gedaan vooraf en goei kleinere wedstrijdjes waardoor de vooropgestelde tijd rond de 2.50 was. Ambitieus vond ik van mezelf maar reeds na een 5tal km had ik het gevoel dat dit wel moest lukken. Het weer was perfect, nie te warm en geen wind. Er ontstond een groepje van 6-7 man (met oa Sam De Bruin) dat het goeie tempo liep. Halfwedstrijd stond 1.23 op de klok, voor op schema dus, er kon wa verval opzitten. Tot enkele km verder de maag begon te borrelen en krampen opkwamen. Bij de volgende bevoorrading nen dixi ingevlogen en efkes later begonnen aan de inhaalrace op mijn kompanen. Dit ging al bij al vrij vlot zodat wanneer ik hier terug bij kwam het tempo te laag lag naar m'n goesting. Tempo blijven aanhouden en erover maar, we zullen wel zien waar het schip strand. Greet kwam er (eindelijk) aan met mijn drinken, maar kwaad kon ik er niet op zijn, ze was onderuit gegaan me de koersfiets (beginnersfoutje: in een tramspoor blijven steken). Laatste 5 kms deden natuurlijk zeer maar toch liep ik nog rond de16, waardoor mijn 2de helft nog beter was dan de 1ste. Ben al van vele dingen onder invloed geweest maar dit gaf toch ook ne serieuzen high bij de aankomst tussen al da volk. Merci aan alle supporters en op naart volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals hierboven al aangehaald, het weer zat 100% mee. Toen we 's morgens op linkeroever aankwamen kwam de zon er een beetje door, maar vooral: windstil. Tegen negen uur naar de start, efkes opwarmen, een beetje kloten met de gsm om "caledos runner" op te zetten, en weg waren we.
  In het eerste stuk op linkeroever liepen we de koplopers nog tegemoet op het andere rijvak: komaan Bogaerts! (daar liep hij al tussen de Afrikanen :-) ) Mijn bedoeling was onder de 3u45 te eindigen, maar bij het aanschuiven was ik aan de ballon van 3u30 verzeild geraakt, die ben ik dan maar blijven volgen. Achteraf bekeken maar best: die 3u45 had ik in gedachten genomen om mezelf te verbeteren tegenover mijn eerste marathon, maar ik zag net dat ik die in 3:42:45 had uitgelopen... Al bij al: ik dus de ballon van 3u30 minuten volgen. Op de kaaien leek me dit ook nog iets te vlot te gaan en ben ik er stillekes van weggelopen.
  De drankvoorziening was perfect: om de 2,5 km water en om de 5 km naast het water ook sportdrank, bananen, vijgen, bij de laatste voorzieningen zelfs gellekes. Een aanrader is om iemand mee te laten fietsen met grote zakken aan de fiets, dan kunt ge die onderweg stillekes aan volladen, zo krijg je een heel ander gevoel over het inschrijvingsgeld :-).
  De eerste 30 km gingen vlot, en das best wel genieten dan: niet anders doen dan wat volk inhalen, soms iets drinken, de omgeving wat afzien,... Toen ik aan het rivierenhof kwam bleek toch dat ik wat (te) veel volk had ingehaald: zware benen, duidelijk voelen dat je trager aan het lopen bent, en vooral: ingehaald worden. Het afzien begon. Ondertussen stond de zon al goed op mijn klak te branden... op de singel aan den Trix heb ik me wat kunnen herpakken,het tempo iets terug omhoog én gaan!(achteraf hoorde ik dat de ballon van 3u30 dicht op mijn hielen gezeten heeft). In Park spoor Noord werd het duidelijk dat het wel zou lukken onder de 3u30 te blijven, dus nog een viteske hoger, zodat benen en knieën er zeer van deden: toch weer goed voor een 10 à 20 plaatsen vooruit te schuiven, en zo naar de grote markt. Inderdaad een apart gevoel om tussen al dat volk te arriveren, en vooral een apart gevoel om na 3u26min en 24 seconden plots te stoppen met lopen.
  Bij aankomst bleek ook dat ik niet erg deftig over de meet was gekomen, onderweg had ik blijkbaar mijn rechts tepel flink geschaafd: resultaat was dat de rechtse kant van mijn doorweekt t-shirt rood was gekleurd... Maar niettemin: het was allemaal weeral voor herhaling vatbaar, ook het verdere verloop van den dag trouwens. Bedankt nog aan alle supporters! Ook aan de tientallen mensen die ik niet ken, en toch mijn naam riepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. allebei bangelijk knap gedaan mannen !!! ... er mogen er eens veel achter komen!

  BeantwoordenVerwijderen