dinsdag 19 april 2016

Antwerp 10 miles & marathon 17/04/2016

DVV Antwerp marathon

1. Felix Kirwa 2.15.56
2. Ronald Kiprono 2.22.40
3. Isaac Kosgei 2.22.50

38. Sven Lenaerts 2.50.41
177. Jan De Nayer 3.08.44
952. Eve Meeussen 3.48.00
1025. Tom Bevers 3.51.19
1142. Tanya Wuyts 3.55.52
1288. Nele Meeussen 4.00.45

1966. Davina Clovyn 5.23.29

DVV Antwerp 10 miles

1. Berok Mohamed 47.45
2. Nick Van Peborgh 47.45
3. Snoussi Ramdan 48.06

44. Steven Bogaerts 55.35
398. Jef Van Looveren 1.03.11

20990. Murteza Mirzaei 3.30.23

3 opmerkingen:

 1. Leuk om met een hele BIR delegatie aan de marathon te staan!

  Vorig jaar op 3 weken voor de marathon had ik door blessure moeten afhaken voor de marathon. En dat deed toen pijn! Dus gemotiveerd genoeg om dit jaar revanche te pakken.
  De voorbereiding was gelopen zoals ik het wilde ; progressief & geen last van kwetsures.
  Het doel werd dan ook een paar keer aangepast ; van ‘het uitlopen’, tot ‘rond de 3u’.
  Uiteindelijk met de gedachte aan de start gestaan om net onder 3u af te gaan werken. En als het héél goed zou gaan, rond de 2u55 te eindigen.
  Dat het uiteindelijk 2u50 is geworden in menne 1ste marathon en op mijn 2dejeugdige-leeftijd van 43 had ik eigenlijk niet durven dromen.

  Ik had geruchten opgevangen dat de marathon in Antwerpen niet “waauw” was en best saai.
  Ben ik misschien wat chauvinistisch, ik weet het niet, maar ik moet het tegendeel zeggen ; er was best veel volk langs de kant en de ambiance was voortreffelijk. Zelfs met deze koude temperaturen & best veel wind…

  De wedstrijd zelf ; ik had als doel om met de groep met ballon 2u59 een tijd mee te lopen en daarna voelen wat het gevoel was. Maar vermits ik bij de start een stuk voor deze groep stond, ben ik vertrokken en liep ik eigenlijk al stuk uit voor deze groep en zat ik in een andere groep die mi een mooi tempo hadden.
  Na 5km al een serieuze regenbui (net voor konijnenpijp) op ons dak en ineens goed wakker!
  Naargelang de kms wegtikten, dunde ons groepje uit en zoek ik aansluiting bij een Fransman die mij in 1 zin vertelde dat hij 2u50 wou halen. Ik dacht zo lang mogelijk vasthouden…Maar voor deze kerel bleef het een droom denk ik want op 12km zakte hij helemaal weg. Uiteindelijk blijf ik nog lopen met 1 Nederlandse collega die als doel 4’00/km wou halen. Deze kerel vd Noorderburen had blijkbaar een meer realistische droom want hij hield dit goed vol. Wederom dacht ik ; zolang mogelijk aanklampen!
  Dit lukte goed maar in het Rivierenhof gaat bij de kerel de snelheid achteruit. Ik voel me nog goed, zit in mijn juiste HFzone en denk dan maar om door te lopen. Dit lukt me aardig en zelfs de laatste 4km nog genoeg fut in de benen om nog wat bij te versnellen.

  Uiteindelijk met héél goed gevoel de streep over gekomen als 38ste (7de in mijn agegroup). Niks geforceerd door steeds in mijn vooropgestelde HFzone te blijven.

  Nog een DIKKE merci aan de Jef v Looveren voor het volgen & begeleiden met de (electrische) fiets, maar ook Wim Eelen die de functie vd Jef overnam toen die onderweg dringend moest recycleren…
  En Bart & Tom ; ook jullie bedankt voor het komen aanmoedigen langs de kant !

  S’avonds nog eens getuige mogen zijn van 2 knalprestaties op de 10 miles van looptalent Bougie & Jef v Looveren.

  Het lopen zit snor ; nu kan ik eindelijk eens het fietsen goed gaan aanpakken !:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij geen marathon dees voorjaar, maar kwou meer fietsen en het kortere loopwerk. Door kleine knieblessure viel ook het fietsen wa in duigen, zodat er wel wat op de loopsnelheid getraind is. Ik stond zowa op de derde rij aan de start en in die flow ben ik een beetje overenthousiast begonnen. 3'10 op eerste km zag ik achteraf, easy boy, ge zij over uw toeren aant gaan. Tempo laten zakken en toen kwamen triatleten Stenn en Alexis erover, maar hier me meegaan was nog te hoog gegrepen. Effe alleen, maar na enkele kms liep ik m'n tempo met Kris V en Hans V. Deze laatste deed het merendeel van de kop en was de sterkste van ons groepje. Goe halverwege kreeg ik een dipje na een bevoorrading en moest ik lossen. Maar bergaf in de konijnepijp liep ik het terug dicht. Erop en erover bergop dacht ik, maar lossen deden ze niet, nog geprobeerd de laatste 500 te versnellen maar de andere 2 hadden net iets meer over. Heel content van mennen tijd, en dit geeft vertrouwen voor eerste doel van 2016, nl Powerman Hosingen op 1 mei. Maar DE prestaties van de dag werden in de voormiddag al gerealiseerd. Allemaal zeer knappe tijden, chapeau. Den BIR is goe bezig mijn gedacht. Hopelijk motiveert dit anderen om er ook voor te gaan. Traint ze !

  BeantwoordenVerwijderen