dinsdag 1 september 2015

Iron Man 70.3 Zell Am See 29/08/2015

IM 70.3 Zell Am See 1,9-90-21

1. Sven Van Luyck 4.16.39
2. Hywel Davies 4.27.28
3. Max Biessmann 4.29.16

155. Steven Bogaerts 5.01.55

1842. Christiana Riedl 8.44.10

3 opmerkingen:

 1. je kan zeggen wat je wil over ironman, geldklopperij of mooiste wedstrijden ter wereld, allebei een beetje de waarheid misschien. Veel geld voor wa af te zien dacht ik vooraf, maar als je achteraf alles bij elkaar neemt krijg je toch wel waar voor je geld en is alles tot in detail perfect georganiseerd.
  Woensdagavond vertrokken me de mobilhome voor een 1000tal km te bollen richting Zell. Hoe verder ik oostwaarts reed hoe warmer het werd, het was dan ook zweten in iedere file waar ik in stond, airco bestond nl nog niet toen mijnen challenger werd gebouwd. Daags voor de wedstrijd nummers en alle gadgets af gaan halen en de markt bezocht, welke minstens zo groot is als de sintlenaertse donderdagmarkt. Toch wel enkele keren mezelf moeten inhouden om geen prullen te kopen die ge eigelijk nie nodig hebt.
  De wedstrijddag: als laatste a.g moesten we starten om 7.15, dus rond 4 uur opgestaan om stevig te ontbijten. Te voet naar de wissel om alles nog eens te checken en laatste kakske te doen. "White swimcaps please enter the water", eindelijk, ik had er veel zin in, goei weer-prachtig decor-hopelijk goede form-...
  Rustig achteraan vertrokken en met mijn technisch perfect uitgevoerde crawl techniek begonnen aan 1,9 km. Tot aan het keerpunt tussen tamelijk wa volk kunnen blijven zwemmen, maar eens gedraaid is het alsof er een boei aan m'n gat is blijven hangen en zakt het tempo wa weg. Naar het einde toe soms al lichte krampgevoelens in men kuiten (damn da begint al vroeg, heb toch magnesiumtabletten genomen ?) waardoor er effe overgeschakeld moet worden op schoolslag. Paniek is er echter niet, er hangt nog altijd wa volk achter mij. Dus nie als laatste aan wal, als ik in de wissel kom staan er zelfs nog fietsen van eerdere waves. De fiets op na ne rustige wissel en gas geven. GPS doet nogal vreemd en geeft enkel uur en trapfrequentie weer ?? Beetje geprobeerd, maar krijg er nie meer informatie op. Om de 10 km staan er bordjes, waardoor ik probeer uit te rekenen hoe snel ik rijdt, lastig maar zelfs gebrek aan HF vind ik nie erg. Ik ken mezelf intussen genoeg hoe hard en diep ik mag gaan gedurende 90 km. Na een 25 km begint de beklimming van een 14km, genen dooddoener, maar de laatste 2 km ben ik toch content dak nen 28 heb gelegd van achter en zo al slalommend tussen de menigte omhoog rijdt. Grappig te zien, hoeveel volk er moet stappen (naast hunne P5 ed). Over het klimverzet had ik nagedacht, maar over het dalen niet echt, ik kom dan ook veel tekort op bijtrapafdalingen met ne 53/14 en zit constant met trapfreq van 120 te rijden. Ook hier is het wa slalommen en gebruik maken van het linkerrijvak. Achteraf gezien was dit blijkbaar verboden (Kavee kreeg hiervoor DSQ aan z'n broek, toch belachelijk op een verkeersvrij parcours) dus hier heb ik wel chance gehad.
  Nog een ander chanceke is wanneer ik een gelverpakking weggooi en gezien is door een ref en met een vies gezicht naast mij komt rijden. Hij zegt niks of laat geen kaart zien, maar blijft wel naast mij rijden. Na een tijdje zeg ik zelf maar " I will pick it up ?" Een knikje van de man doet mij remmen, terugdraaien en de verpakking gaan zoeken. Ik laat het aan de brave man zien en steek het weg onder mijn broekspijp.
  Het lopen gaat eigelijk vanaf het begin super, maar ook hier vindt mijn gps geen satellieten en zet ik het spel af. Nie te gek vertrokken maar na enkele kms toch genoeg vertrouwen om een tandje bij te steken. Er staat al goe wa volk langs de kant en al die kjoeties die uwe naam scanderen geeft natuurlijk vleugels. Vooral den 2de looptoer is er veel volk aant wandelen wat op de (soms te) smalle weggetjes wel eens problemen geeft om doorgang te vinden. Laatste kms alles uit de kast en vollenbak genieten van dat zalig gevoel van te finishen. 's Avonds met sven van luyck naar de prijsuitreiking geweest. Ene waar we nog veel van gaan horen de komende jaren.
  Voor herhaling vatbaar, 70.3 of volledig in 2016 ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was dat een vraag naar ons toe, doe dan maar is ne volledige! Sterk werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterke prestatie Steven!! En volgend jaar wordt dat zeker de volledig.
  Thomas Goossens

  BeantwoordenVerwijderen