zondag 22 juni 2014

Ironman 70.3 Luxemburg 21/06/2014

Ironman 70.3 Luxemburg 1,9/90/21

1. Marino Vanhoenacker 3.47.47
2. Nils Frommhold 3.49.05
3. Axel Zeebroek 3.51.51

168. Sven Lenaerts 4.38.16 (22ste M40)

1772. ???


4 opmerkingen:

 1. Voila, de Sven heeft den BIR tussen de pro's gezet, beresterke prestatie !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vorig jaar zo rond deze tijd (na de 3 Ballons), begon ik me eens de af te vragen "Als we nu eens wat triatlonnekes zouden proberen..." Toen in augustus vorig jaar een 1ste keer eentje gedaan in 1/8 Triatlon Viersel en dat ging me, buiten het zwemmen, beter af dan voorzien.
  Dus plannetje gemaakt voor 2014 om een paar langere (1/4) te doen en een ultieme halve triatlon Ironman in Luxemburg.
  Het zwemmen is & blijft lastig maar de voorbereidende triatlon wedstrijden in mei & juni gaven toch een goed gevoel.
  Naarmate echter Luxemburg dichterbij kwam, kwamen er ook weer terug meer vraagtekens naar boven "Zal het wel lukken ? Is zo'n Ironman in Luxemburg niet wat zot ? Is het wel verstandig om in 1ste jaar al direct een halve triatlon te doen ? Ga ik nie verzuipen in water waar wat stroming op zal zitten ?..."
  Maar toen ik de dag voordien in Luxemburg arriveerde, de hele accomodatie & het prachtig heuvelend landschap zag...wist ik dat ik hier wel moest van genieten.
  Dus dat waren dan mijn 2 doelstellingen in deze volgorde ; 1.Genieten & 2.als het kon, proberen op 5u binnen te komen.
  De dag van de wedstrijd kreeg je door het immens spektakel toch een kloppend zenuwachtig gevoel. Het is eens iets anders om 1.800 fietsen in de wisselzone te zien staan ipv een 250tal...

  Dan de start!
  Zwemmen ; omdat ik in de grootste age group zat, duurde het best lang om rust te vinden in het water. Eens dit gevonden, had ik het redelijk onder controle. Echter bij het uit het water komen, was dit gedeelte al veel beter dan gedacht ; 36min38sec (en ik had berekening gemaakt van 45min-50min!).
  Fietsen ; hier wist ik dat ik wel goed zat, zeker in de klims...en dat was ook duidelijk. Je merkt al in de 1ste klims hoeveel atleten er al teveel kruid hebben afgeschoten & "doodvallen". Met een gemiddelde van 36.2 km/h heel content.
  Lopen ; Vanaf hier gaf mijn Garmin horloge (en gelukkig niet ik!) zijn geest en had ik dus niet langer controle over mijn hartslag. Maar nu eens een geluk bij een ongeluk ; door mijn kwetsure in de harmstrings wist ik perfect welke hartslag ik moest lopen ; als ik namelijk HF 160 of lager aanhield, was er geen probleem. Daarboven beginnen de harmstring te nijpen & geraak ik niet meer vooruit. Dus goed dosseren en luisteren naar de harmstrings. Je wordt dan nog eens hier extra gemotiveerd door te zien hoeveel mensen tijdens deze laatste discipline stoppen, opgeven, beginnen te janken, krampen, ... Eindtijd 1u27.

  Totaal eindtijd ; 4u38min, 22ste in mijn categorie & 168ste vd 1.800 deelnemers.
  Dit resultaat had ik nooit van tevoren durven hopen !!!
  Heel content, enorm genoten + BIR internationaal op de kaart gezet :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt chique gedaan! Proficiat!

  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen