dinsdag 3 juni 2014

Meetria triathlon 1/06/2014

Meetria triathlon 1/8 en 1/4

1/8 Triathlon 500/26/5

1. Swannet Frederik 1.04.10
2. De Vleeschouwer Thomas 1.05.20
3. Simons Wouter 1.06.26

24. Eelen Wim 1.13.39 (20ste H18-39)

87. Vandaele Tine 1.45.39

1/4 Triathlon 1000/39/10

1. Verachten Stef 1.41.42
2. De Grooff David 1.43.30
3. Vermeiren Kris 1.44.56

42. Bogaerts Steven 1.56.35 (28ste H18-39)
49. Lenaerts Sven 1.58.01 (12de H+40)
110. Vrints Joris 2.08.26 (61ste H18-39)

191. Maessen Joost 2.42.49

3 opmerkingen:

 1. Mijn eerste sprint triathlonneke van dit jaar en ook voor de eerste keer in Meer. Vooraf niet al te veel verwachtingen, dus zonder al te veel stress aan de start. Deze winter toch wel wat tijd gestoken in zwemmen en lopen (ten koste van het fietsen), dus van deze twee disciplines werd wel wat verwacht.

  Het zwemmen was alvast een tegenvaller van formaat, een pittig gevecht voor plaatsing de eerste meters, wa putwater binnen, lichte paniekaanval en nooit echt in ritme geraakt. Rond de 60e positie uit het water.

  Dan maar rap gaan wisselen om te kunnen gaan fietsen, wat geheel tegen de verwachting in goed meeviel. Had bijzonder goed gevoel op de fiets en kon goed samenwerken met ene Rob van het VET team. Konden er een stuk of 40 inhalen om zo als twintigste (volgens supporter Fleer aan de kant) te kunnen starten met lopen.

  Met het lopen goed stand kunnen houden, maar toch nog wel wat werk aan de winkel in deze discipline (zeker als ge achteraf dan de vedetten van de kwart ziet lopen, amai!). Al bij al een goed gevoel, maar wel wetende dat ik nog serieus wat trainingswerk moet verrichten wil ik bij de Lollepotters en Sterke Peer er staan, wetende dat de besetting aldaar een pak steviger zal zijn.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog eens proberen voor ne kwart nadat ik (dankzij zwemcoach Fleer) een lichte verbetering voelde bij het zwemmen de laatste tijd. Genen ambras gemaakt om op de eerste rij te vertrekken en rustig ingezwommen. Den tweeden toer ging zelfs nog iets vlotter dan den eerste, toch kom ik uit het water met den 175ste tijd ...
  Tijd om onze nieuwen teneu te testen (met grote onderscheiding geslaagd voor mij).
  Ook de wissel was niet professioneel (efkes rustig op men gat gaan zitten) en de inhaalrace kan beginnen. Int begin haalde natuurlijk janneke en mieke in, maar haalde toch een degelijk tempo. 2de ronde passeert de sven die 3 minuten na mij is gestart, die mag ik niet uit het oog verliezen dacht ik en de rest vant fietsen steeds in elkaars buurt gebleven, met ook de joris er nog bij de laatste ronde.
  2de wissel ging wel vrij vlot en men beste onderdeel kwam eraan. int begin wa last van zeer gatskaken ? maar da beterde na 2 km. Kon dan echt nog vol gaan en raapte menig groepje op wat altijd weer een boost geeft om nog harder te gaan. Met een meer dan goei gevoel over de meet, dit smaakt naar meer.
  NA de wedstrijd moesten de fatters ook toegeven dat de voorkant van onze nieuwen outfit best wel mooi was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was al van voor de wedstrijd enorm aan het genieten van het evenement ; eindelijk allemaal in ons waardig BIR-tenue!...mooi zicht ; met nog eens extra dank aan de supporters die toch ook de verplaatsing wilde maken om ons aan te moedigen.
  Samenvattend was ik zeer tevreden over mijn wedstrijd ; eindigen onder de 2u (had ik dit jaar, na 3 wedstrijden, nog niet durven hopen!) en 12de in mijn categorie (vettehanen) dus als de progressie zo blijft toenemen, sta ik er nog goed op :)
  Het zwemmen had ik goed gevoel voor mijn doen, maar daar is & blijft natuurlijk nog veel te leren. Waar ook nog veel te leren valt, is de 1ste wissel want die was miserabel (107ste).
  Het fietsen daarintegen, ging beter dan verwacht & kon ik voor mezelf een nieuw record wegplaatsen.
  Het lopen was natuurlijk weer beperkt door de blessure, maar toch zeer tevreden over het resultaat. En het mooie nieuws is dat ik zojuist vertrouwen heb gekregen van menne kine (Wim Hooyberghs, blijkt goeie te zijn?) die zegt dat we er nu weinig aan kunnen doen maar na het seizoen we het gaan oplossen! Dus maw vanaf sept platte rust en een paar mnd fulltime trainen op stabilisatie zodat deze veteraan straks terug wa recht loopt & hopelijk volgend seizoen pijnloos kan BIR'en.
  Maar nu eerst nog de mooie uitdaging binnen 3 wkn ; nen halve Ironman in Luxemburg...
  Let's BIR for it !!!
  PS 1 ; Wim & Joris, prachtige prestatie weggezet maar nog extra applaus voor de Steven die qua lopen de 6de tijd behaalde !!
  PS 2 ; @ Steven ; niet enkel de voorkant, maar ook de achterkant hebben de FATers kunnen bewonderen ...:)

  BeantwoordenVerwijderen