maandag 20 juli 2015

1/3 Hageland power triatlon 19/07/2015

Hageland power triatlon 2/60/15

1 Alexis Krug 2.51.41
2. Willem Brems 2.53.24
3. Hannes Vandermoere 2.58.10

82. Sven Lenaerts 3.31.40
115. Steven Bogaerts 3.41.23

267. Nadine Devise 4.56.26

2 opmerkingen:

 1. een wedstrijd da eigelijk geen spek voor mijnen bek is, zeker als ze dan het wetsuit verbieden. wou toch meedoen om al eens 2km te hebben gezwommen en te voelen wat dit geeft. als je de zwemtijd bekijkt heb je het antwoord, zo traag als een slak. ik kan zonder problemen die afstand zwemmen, maar snelheid is er nog niet bij. Mennen argon had nog gezelschap van een 10tal fietsen en was dan ook content dat hij mocht vertrekken. 11 km rijden naar Aarschot om daar nog 3 rondjes van 16 km te doen. Schoon toerke met veel draaien en keren en op en af wat mij beter ligt dan de typische lange tijdritbanen van andere triatlons. Was van fietsgedeelte dan ook wel content, ongelooflijk echter dat iemand op dit parcours een gem van 40 kan halen. Ook in het looponderdeel zitten 2 kuitenbijters en veel afwisseling, leuk. Hier heb ik dan ook met volle tuegen van genoten. Uitslag sloeg wa tegen, maar had vooraf hier ook geen grote verwachtingen van, wegens het zwaartepunt van het zwemmen. Hopelijk is alles verteerd dinsdag zodat ik opnieuw een mooi resultaat in de notelaar duatlon kan behalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beetje een tegenstrijdige situatie met deze wedstrijd ; deze wedstrijd is ideaal voor diegene die goed kunnen zwemmen. Omdat mijn zwemmen het slechtse punt is, zou je je kunnen afvragen waarom in godsnaam dan deze wedstrijd te doen.
  Wel, eigenlijk verschillende redenen ; het zou sowieso eens een goed training zijn voor het zwemmen, het is een mooie streek met venijnige klims in het fietsen & lopen, en het is 1 vd weinige 1/3 triatlons in België.
  Een tijdje geleden de Steven ook kunnen overhalen om in te schrijven zodat we als BIRteam toch richting Aarschot konden gaan.
  En een zwemtraining is het zeker geworden toen bekend werd dat er wetsuits verboden werden!
  Het zwemmen was alles behalve goed, maar toch leuk om nen keer 2km zonder pak te zwemmen.
  Het fietsen ging goed…tot op ongeveer 39km tijdens een afdaling met een snelheid van 62 km/h mijn rechterbuis vd TTstuur afbrak. Enorm verschieten, maar gelukkig kon ik de fiets corrigeren en recht houden !
  Maar dan begon het natuurlijk ; doordat ik zo goed als niet meer kon schakelen, zocht ik een “mooie vitesse” om zo de laatste 20km nog te kunnen uitrijden. Natuurlijk vlak ging goed, afdaling was te “licht” en de klims waren hard labeur ; recht op de fiets staan en stoempen om boven te geraken! Maar uiteindelijk toch uit kunnen doen. Natuurlijk was ik achteraf niet content met het fietsen omdat er nog wat meer in gezeten had, maar gezien de omstandigheden, mag ik misschien wel blij zijn dat ik het nog kon uitdoen.
  Het lopen ging goed ; een paar lekkere bijtende klims maar een héél mooi parcours uitgestippeld door centrum Aarschot.
  Voldaan maar vooral een gevoel dat ik blij was omdat het die wedstrijd wel eens heel anders kon aflopen !

  BeantwoordenVerwijderen