zondag 5 juli 2015

Biratlon 04/07/2015

BIRatlon 400/26/6

SOLO'S

1. Tom Steenackers 1.06.58
2. Senne Bes 1.07.28
3. Lander Sels 1.08.01

28. Bert Aernouts 1.14.44
46. Joris Vrints 1.18.48
60. Thomas Goossens 1.21.24
96. Tim Stalmans 1.28.15
147. Stefanie Van Dijck 1.55.04

148. Pascal Ernst 1.59.24

TRIO'S

1. FAT 1.07.16
2. Halse Duvels 3 1.07.50
3. Halse Duvels 1 1.09.25

4. BIR 1 1.09.30
30. Coryfeen 1.21.58

54. De Bierkappers 1.42.31
2 opmerkingen:

 1. Eens een verslagske schrijven (voor de eerste keer)

  Meedoen aan de eigen BIRatlon, dat kan niet anders dan leuk zijn!
  Na nog wat meegeholpen te hebben me dan maar gaan klaarmaken en alles gaan klaar zetten aan de chiro. Dan naar de andere wissel gereden en kwam al veel volk tegen! Zette mijn fiets weg en ineens hoorde ik een knal, ik dacht dat ik al niet meer moest meedoen maar het bleek niet mijn fiets te zijn (gelukkig) en dat de andere toch nog is kunnen vertrekken.
  Vanaf we dan in het water mochten ben ik er ingesprongen en dat deed geweldig deugd! Even wachten dan en we mochten vertrekken, ik hoopte op niet te veel duw en trek werk en dit was ook niet het geval. Ik kwam uit het water, wissel ging vrij goed en vertrok met fietsen en kon net met een groepje aanpikken voor te vertrekken. Dit bleek trouwens ook een goed groepje te zijn want het ging best snel! Na een aantal rondes werd het moeilijk in te schatten wie je inhaalde en wie er bijkwam, had dus ook geen idee van hoeveelste mijn plaats ongeveer was. Afwachten met het lopen dus, we draaiden best met een groot groepje af voor de wissel, deze ging ook goed en we waren weg. Het vertrek ging goed, en dan die grote sproeistraal van de brandweer die we over ons kregen deed ook nog geweldig deugd! De tweede ronde heb ik nog een beetje kunnen versnellen en dan de aankomst waar dan nog zoveel bekend volk stond, een leuke aankomst! Was nu wel benieuwd naar de uitslag en die bleek naar mijn menig ook nog goed te zijn, kreeg zelf nog een prijs(je) in ontvangst!
  Ik heb ook vele goede reacties achteraf gehoord van organisatie en parcours!
  Een leuke belevenis!
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens een triatlon (1/8ste) meedoen (voor de eerste keer)

  Loopwedstrijdjes en af en toe eens een duatlon had ik al eens gedaan, maar zwemmen zag ik meestal niet zitten. Met de stratenloop in Brecht toch de beslissing genomen om mij in te schrijven als solo en dus nog net op tijd ingeschreven. Het zwemmen zou dus gebeuren zonder enige vorm van training.

  In de namiddag nog mee geholpen om alles klaar te zetten op de chiro en daarna mezelf gaan klaarmaken. Het triatlonpakje zat wel goed, maar was toch een raar zicht vond ik. Na alles klaargezet te hebben in de wisselzones nog een badmuts en een brilletje gaan zoeken thuis en dan het water in. Het water deed deugd met de hoge temperaturen. Ik hoorde toen ook een knal en we waren vertrokken. Schoolslag zwemmen ging al bij al nog redelijk al had ik geen idee ivm mijn tijd of positie. Na de wissel met 2 andere solo's beginnen fietsen. Na de eerste ronde kwam Kris Van Dijk (trio) bij ons en heeft hij de tweede ronde voor zijn rekening genomen (merci Krisje). Op het einde van het fietsen haalde een grote groep ons nog in en ik hoopte vooral dat ik met het lopen terug wat afstand kon nemen van deze groep. Op het einde van het fietsen de benen nog eens losgeschud en dan kon er gelopen worden. Geen krampen en dus goed kunnen lopen. In de laatste honderd meter nog iemand van het FAT ingehaald en de laatste tien meter Bob Van Bavel nog van VET. Al bij al tevreden over mijn eerste triatlonervaring.

  Als thuiswedstrijd kon dit wel tellen natuurlijk. De vele supporters langs de kant maakten het afzien plezant. Achteraf ook van vele atleten gehoord dat het een zeer mooi parcours was en dat de organisatie dat goed heeft gedaan. Volgend jaar doe ik zeker terug mee en misschien dan toch eens op voorhand gaan trainen op crawl.

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen