woensdag 22 juli 2015

Duatlon de notelaar 21/07/2015

Duatlon 'de notelaar' 5/20/2

solo's :

1. Jan Debie 53.27
2. Hans Verbist 53.36
3. Dieter Verscheuren 53.48

8. Sven Lenaerts 54.54
9. Steven Bogaerts 54.57
24. Kristof Anthonissen 57.36
26. Jan De Nayer 58.05
51. Wim Eelen 1.00.42
73. Thomas Goossens 1.03.45

119. Bert Nijs 1.27.24

duo's :

1. Dylan Pemen / Diederik Pemen 52.23
2. Senne Bes / Robbe Van Eyck 53.01
3. Nick Thijs / Mathias Vertessen 53.04

47. Thijs Anthonissen / Guy Mattheeussen 1.01.37
55. Eve Meeussen / Tom Vorsselmans 1.03.55
62. Cedric Van Loy / Bart Van Loy 1.06.29

84. Bart Vereecken / Steven Willockx 1.25.46


4 opmerkingen:

 1. Het was spannend wat het ging geven ; 2 dagen geleden nog wedstrijdje Aarschot meegedaan dus even kijken of de beentjes al voldoende recupereert waren.
  Altijd leuk om met wat meer BIRers aan de start te zien staan bij een plaatselijk evenement ! Zeker als er ook een grote kudde FATers & VETers aanwezig zijn.
  Vermits ik liever het “langere” werk doe, was het even koffiedik kijken wat we vandaag hier zouden presteren.

  De start was zoals gedacht ; de 1ste 3 km lopen is het afzien & zoeken naar mijn ritme. Na die 3 km begin ik een goed gevoel te krijgen en kom ik in men tempo (en begin dan ook hier volop voorbij te steken).
  Met het fietsen starten we in een groepje van 5 man, maar we halen al snel wat volk in & nemen een paar groepkes mee. Met als gevolg dat we halverwege een grote groep bijeen hebben geveegd, waaronder ook menne BIR-compagnon Steven.
  Met het ingaan van de laatste wissel zie ik Steven & FATcollega Kris Driessens al een stuk voorop weglopen. Naarmate de tijd wegtikt, kom ik dichter bij den Bougie en zelfs op een bepaald moment vlak achter hem. Echter een kilometer voor de streep begint hij te versnellen waardoor ik moet lossen. Op 300m vd finish voel ik dat ik nog wat buskruid in mijn benen heb en trek ik een sprint waardoor ik terug bij den Steven kom. Die trekt ook nog wat de snelheid op maar ik kan hem voor blijven en kom zo net voor hem over de streep. Het zal niet meer dikwijls gebeuren dat ik ons grootste BIR-loopwonder een keer voor kan zijn .
  Spijtig dat de wedstrijd geen 500m langers duurde, want dan hadden we (ik & Bougie) den 1ste vette haan Kris Driessens ook nog te pakken.

  Maar enfin ; toch héél content dat ik ook eens op het podium mocht staan met 2de plaats (bij de 2de jeugdcaterogie – de veteranen) !

  Achteraf nog gezellig bijgeBIRerd en pintje gedronken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vanaf de start vol gegaan om met kris v mee te kunnen vertrekken op de fiets. dit was wel gelukt, maar had toch al wa pijlen verschoten precies. op de fiets was er nie veel beterschap, moest alles geven om int wiel van een sterk fietsende hans verbist te blijven. het was dankzij hem dat we naar de koplopers fietsten, eens daarbij hoopte ik wat te bekomen, maar het tempo zakte niet, integendeel. heb 2 ronden tussen menne kader gehangen en wanneer er nen duo tijdrijder voorbijkomt wordt er weer aan gesnokt. de groep wordt groter en als je dan aan de rekker hangt wordt het moeilijk om zonder klikpedalen aan te sluiten na de bochten. de veer breekt en moet dan nog 2 rondjes alleen verder. in tegenstelling tot wat hierboven staat valt de grote groep 300 m voor de wissel over me, en dat is natuurlijk het slechtst mogelijke moment. sven en de man met de fruitella pees hebben blijkbaar nog frissere benen en moet dan ook plooien daar wat normaal mijn beste onderdeel van de duatlon is. vorig jaar pakte de tactiek met loopschoenen fietsen goed uit, nu minder. dit samen met vermoeide benen van de hageland tria leiden tot een teleurstellend resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog eens een duatlon in de buurt en dus nog eens meedoen. Bij de start niet te ver naar voor gaan staan en dus in het eerste deel van het lopen wel wat volk moeten inhalen. Ook de Wim ingehaald, maar hij zou mij met het fietsen snel terug op mijn plaats zetten. Samen met de Joren Anthonissen (lidmaatschap volgt nog wel) gelopen. Het tempo van het eerste loopgedeelte lag zeer hoog. Na de wissel beginnen te fietsen. De Wim kwam er al snel voorbij met een groepje, maar hier kon ik niet mee aanpikken. Samen met de Joren nog in een groepje gereden, maar ook zij gingen te snel. Na elke bocht verlies ik meters en dan moet ik lossen, hier moet ik nog veel leren. De laatste ronde bij een duorijder in het wiel gaan zitten en dat ging wel. Bij de wissel aangekomen zag ik de Guy ook binnenrijden, maar den Thijs heb ik niet meer gezien bij het lopen. Tijdens het tweede loopgedeelte zag ik nog wel een BIRtenue en zo heb ik Eve nog ingehaald.

  Mits wat beter bochtenwerk bij het fietsen zou ik hier toch in een groepje moeten kunnen volgen en zo geen tijd meer verliezen.

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was gebrand op een goede prestatie in Loenhout. Een week voor Polen moest de conditie alvast in orde zijn. 's Morgens nog geprobeerd de stijfheid van het afgelopen weeked eruit te krijgen. Een laatste voorbereidingsweekendje gedaan in de Ardennen waarbij we zondag nog stevig zijn doorgegaan. Samen met Tim Vissers een duo wedstrijd winnend kunnen afsluiten, altijd leuk natuurlijk. Bij de opwarming was ik nog licht stijf.
  Bij de start was hier al niets meer van te merken en heb ik direct mijn tempo kunnen vinden. De eerste ronde wat volk kunnen voorbij steken. De tweede ronde kreeg ik de Steven in het vizier maar dat gat kreef ik toch niet dicht. Bij het fietsen was hij al helemaal uit het zicht verdwenen. In mijn fietsgroepje werd er niet echt doorgereden waardoor er steeds volk kwam aansluiten, waaronder de Sven. Het tempo geprobeerd de hoogte in te trekken door kop te doen, en eens geprobeerd om met een paar man weg te rijden, maar dat gaat alleen natuurlijk niet. Dan heb ik mij maar in het eerste gedeelte van de groep gezet. Toen Jan De Henau voorbij kwam gevlamd heb ik mij dan in zijn wiel genesteld. Een half toerke verder schoof ik echter weg achteraan waardoor ik een gat moest laten. Een paar minuten verder stond ik helemaal plat waardoor ik nog een ronde op de velg moest afwerken.
  In het loopgedeelte ben ik nog eens doorgegaan, maar dat was toch anders.
  Achteraf bekeken was het een goede wedstrijd met een wrange nasmaak. Deze nasmaak hebben we dan maar weg gedronken met de nodige trappisten.
  Over de conditie kan ik alvast niet klagen. Nog wat snelheid trainen en dat komt wel goed in het tweede seizoensgedeelte.

  Sportieve groeten uit Stronie Slaskie,

  Kristof Anthonissen

  Sportieve

  BeantwoordenVerwijderen