zondag 12 juli 2015

koers Neerven 10/07/2015

koers neerven

-40 jaar :

1. Jan Vorsselmans
2. Robbe De Meyer
3. Rob Van den Muysenbergh

12. Kristof Anthonissen
15. Sven Lenaerts
37. Steven Bogaerts

Koen Van Velthoven

+40 jaar :

1. Kris Driessens
2. Peter Willemsen
3. Ken Joris

6. Sven Lenaerts

17. Bart Leynen

3 opmerkingen:

 1. bij de start zag ik de koerskanonnen van Be Fast al staan, hier gaat gevlamd worden, en vanaf tbegin zat de vaart er goed in. Beetje van achter naar voor en van links naar recht gereden, maar ik zat goe van voor als de juiste vlucht vertrok. Ik stond er bij en keek er naar (met beetje bewondering). Ik reed al tegen de limiet en dan moete nie proberen mee te gaan, want dan loste toch na een paar kms. Op die moment wist ik al dat we die mannen pas na de meet zouden terugzien. Uiteindelijk zouden deze mannen onderaan het klassement gezet worden, toch raar dat ze dan mochten starten. Sterke triatleten Kavee, Stenn en Senne Bes hielden het tempo strak zodat we met een gem van goe 42 finishten.
  Koerske waar ik nie al te veel in de pap te brokken had, sterk van de Sven na de +40 al te hebben gereden, ook de Kristof liet zijn goei benen zien. Er moeten gewoon nog veel kms getraind worden tegen eind augustus, maar wanneer dit moet gebeuren ... ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om hol van de leeuw een koerske te gaan doen.

  Bij de +40 was het al duidelijk dat ik met BIR een rode stip was in de grijze FATzone.
  Na 4de ronde wordt de bende in 2’en gesplitst waardoor ik in 1ste groep met veel grijs volk zat.
  Maar de koers zelf toch veel van voor gereden, af & toe geprikt maar natuurlijk met een kudde FATers weinig echt kunnen betekenen.
  Voorlaatste ronde reed sterke Kris Driessens weg. Ik wilde het gat wel (proberen) dicht rijden maar dan trok ik natuurlijk een hele sliert FAT’ers in mijn wiel. Dus weinig effect en uiteindelijk nog een massasprint.
  Ik wist natuurlijk van tevoren dat mijn kansen klein waren en had me dan maar voorgenomen om ook eens voor een premie te gaan ; en die had ik dan toch 2 keer binnengehaald .

  Achteraf nog redelijk fris gevoel & dan met de -40 ook koerske meegereden. Hier was duidelijk, zoals den Steven zei, dat hier een aantal raketten bij zaten. Maar hier ook leuke wedstrijd.
  Achteraf nog wat nageklapt met FATfamilie,pintje gepakt & met voldaan gevoel richting City of Brecht gereden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een koerske rijden in de buurt is altijd leuk, en dit was ook ineens een goede test voor den duathlon van volgende week in Loenhout. Met het fietske naar Loenhout en daar aangekomen merkte ik dat ik met een leegloper zat. Dan maar snel een binnenband gestoken (met dank aan Ben Verhoeven voor het op druk zetten van den band). Voor de start nog even een toiletbezoek. Toen ik hiervan terugkwam stond iedereen al klaar aan de start zodat ik op de laatste rij stond bij de start. Na enkele ronden ben ik toch van voor geraakt, maar de vogels waren al gaan vliegen. Dan was het wat meerijden in het peloton en zien dat je niet te ver achteraan zat. In de voorlaatste ronden heb ik eens doorgetrokken in een bochtige zone. Meer dan een klein gaatje zat er echter niet in, en overpakken werd ook niet echt gedaan. Dan maar de spurt afwachten. Ik zat mee vooraan maar daar was het dan ook mee gezegd.
  Tegen de koers in Brecht is een versnelling in de benen toch gewenst. En zeker niet vergeten om een spurtverzet op mijne fiets te zetten. Nu is het toch wat plattekes.
  Achteraf werden nog de nodige trappisten verzet. In een poging om in een rechte lijn naar huis te rijden lag blijkbaar café De Kroon nog op die lijn. Zaterdag waren de inspanningen nog duidelijk te voelen.


  Sportieve groeten,

  Kristof Anthonissen

  BeantwoordenVerwijderen