zondag 27 september 2015

1/4 Triatlon Lille 27/09/2015

1/4 Triatlon Lille 1-42-10

SOLO'S

1. Kenneth Vandendriessche 1.52.58
2. Bert Jammaer 1.53.35
3. Thimothy Van Houtem 1.55.49

32. Sven Lenaerts 2.07.30
35. Steven Bogaerts 2.08.38
68. Jan De Nayer 2.15.15
103. Wim Eelen 2.21.36

199. Nathalie Vermassen 3.15.00

TRIO'S

1. Scottdomo 1 1.50.34
2. Lukebikers 1.57.44
3. De Vuistjes 1.58.41

17. BIR 2.30.45 (stefan fleerackers-guy mattheeussen-kim peeters)

21. Katsabmar 2.54.55

5 opmerkingen:

 1. De laatste triathlon van het jaar, en net zoals de eerste een kwart. Toch net iets anders dan een 1/8e, waar je gewoon een uur alles uit de kast moet halen. Vooraf een beetje veel schrik van de temperatuur van het zwemwater (16.3 graden), maar mits zwempak en dubbele batmuts, viel het al bij al nogal mee.

  Zwemmen ging (naar mijn doen) vlot en ik kan wat tussen het volk blijven. Op dit onderdeel zit dus nog wel heel wat progressie, zeker omdat ik met Steven in de winter wat zwemlessen ga volgen. Fleer en Tom, here we come!

  Bij het inlopen van de wissel zie ik Sven staan, die zou ik niet meer terug zien. Tijdens het fietsen een tempo gezocht, maar daarbij mijn hartslag toch wat in de gaten houdende, schrik hebbende om tijdens het lopen ne chasse patate te krijgen. Eén voor één komen de BIRRERS me voorbij gevlogen (eerst Jan De Nayer, later de Steven) en zelf steek ik de Guy voorbij. Mooi parcours, maar wel veel wind.

  Dan het lopen, niet mijn favoriete onderdeel en zeker niet als het in het bos is, stukken over het strand en met hier en daar een hueveltje. Ne man of vijftig steekt me voorbij (waaronder Sven en Steven die me dubbelen), maar ik ben ondertussen maar met 1 ding bezig, waar zit diee Peeters. Ik krijg ne stijve nek van achterom te kijken, want die moet ik echt toch voorblijven. Dat lukt me dan ook, en al bij al een tevreden gevoel. Na een paar trappisten huiswaarts gekeerd.

  Doel voor deze winter is ook gekend: leren zwemmen en misschien toch ook maar eens leren lopen (maar hoe?)

  Wim  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na een toch mooi triatlonseizoen dit jaar afgewerkt te hebben, was dit de laatste triatlon dat op het menu stond.
  Vorig jaar als enige BIRlid hier aanwezig,maar geweldig dat we dit jaar met een heel BIRdelegatie aan de start konden staan ; zalig !
  Voor mij een speciale omdat dit vorig jaar de 1ste kwarttriatlon was die ik in mijn leven had gedaan ; weliswaar vorig jaar begin mei (begin van het seizoen) en nu op het einde vh seizoen. Dus eens benieuwd of er nog wat buskruid in de benen zat.
  Het zwemmen moet ik ook nog werk van maken (wederom even in begin weer schoolslag gezwommen, en na een tijd toch goed gevoel en dan crawl gezwommen). Toch verschoten van menne tijd ; 17’52.
  Fietsen ging goed, maar niet ‘wauw’. Mooi parcours maar veel bochten & draaien. Ook iets teveel druk op men tubes gelegd, waardoor sommige kasseistroken tot achter men oren voelbaar waren.
  Het lopen gaf geen goed gevoel en dat zag ik dan ook in de tijd. T’is te merken/voelen dat we al een vol seizoen bezig zijn…
  Uiteindelijk toch nog tevreden over de uitslag ; 6de in menne agegroup en 32 overall (vorig jaar nog 79ste).
  Achteraf nog een gezellig BIRpintje uit blik gedronken, nog effe naar Sprinttriatlon gekeken waar tempo ietske hoger lag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schonen afsluiter vant seizoen, met 7 stonden we aan de start, jammer dat den Tom moest afhaken voor zijn eerste duo trio kwart triatlon. Alles zat mee, het weer, mooi decor, veel volk en hopelijk nog goeie vorm, want da was toch een beetje nen twijfel. Tijdens het zwemmen vooral gelet op men overbrengingshoek, vormspanning, L rotatieas en de hydrostatische druk van het water te gebruiken. Dit leverde dan ook de fenomenale tijd van onder de 21 min op, terwijl iedereen mij pas na 22 min op het vaste land verwacht ! Tijdens het fietsen was het gewoon zo hard mogelijk op de pedalen duwen wat me toch wel wa plaatskes opleverde. Buiten het naar beneden rijden van de brug waren er weinig stukken waar het echt vlot reed, windaf zat je nogal dikwijls int bos en windop in de open vlaktes (das precies altijd zo). Maar zelfs de toppers hun gem was ook juist of geen 40, dus best content met dit onderdeel. Ook tijdens het lopen wist je niet direct of het nu hard ging of niet, veel draaien-bergjes-wa los zand zorgen ervoor dat je nooit in een constant ritme komt. Maar daar hou ik wel van, raar maar waar vliegen dan de kms sneller voorbij door de afwisseling. Met een 7de* looptijd en maar dikke min achter onzen kopman met bangelijk gevoel het triatlon seizoen afgesloten. Na het nakaarten en hersteldrank nog naar de pro's gaan kijken en hierdoor terug neergedaald uit de hemel en met de voeten terug op de grond geland.

  *7de tijd : niemand gelooft den uitslag toch als die zegt dat bv Wim Eelen rapper gelopen heeft dan ekik ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Steven, ik denk dat de zwemtrainingen bij den Wim meer invloed hebben op zijn lopen dan het zwemmen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mannen, ze zijn ondertussen wijzer geworden en hebben den uitslag al recht gezet...Jammer, want daar had ik nog jaren mee kunnen uitpakken!

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen