dinsdag 1 september 2015

1/8 Triatlon Viersel 29/08/2015

Triatlon Viersel 500/23/5

1. Jelle Clijsters 1.01.47
2. Dieter Staelens 1.02.47
3. Lennert Jacobs 1.03.31

64. Wim Eelen 1.16.17
79. Thomas Goossens 1.18.13

194. Helena Barbier 2.10.42

5 opmerkingen:

 1. Nog even melden dat Thomas Goossens hier 79e is geworden. Hij wordt ook stilaan een vaste waarde in het triatlongebeuren in de noorderkempen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woensdag nog last minute vertrokken met de vlieger naar Krakau om in het gezelschap van enkele vrienden (waaronder sponsor Jan Mertens) Auswitz te gaan bezoeken. Probleem is dan weinig slaap, met recht evenredig veel pinten drinken. Daarbij nog ne kleine Wies die bij ons sliep en per sé om een uur of zes zijn keel moest openzetten... Vrijdag geradbraakt en met keelpijn en ne kop vol snot terug thuis. Tot zover de voorbereiding.
  Dan de wedstrijd. Zwemmen ging eigenlijk super. Een minuut rapper dan vorig jaar en leuk om tijdens het zwemmen links, rechts en voor je nog volk te zien. Ik ben da nie echt gewoon, en zeker niet dat ik moet wachten aan de trap om uit het water te kunnen. Dat zat dus al snor.

  Het fietsen ging ook bon, alhoewel mijn kilometrikske niet werkte. Toch wel handig om je snelheid wat onder controle te houden, zeker bij een niet stayer wedstrijd. Met een gemiddelde van jusit geen 37 wel content en ook al beter dan vorig jaar.

  Bij het lopen had ik ook een goed gevoel, alhoewel in de uitslag bleek dat ik maar 11.5 gemiddeld had, wat zelfs voor een slechte loper als ik toch ondermaats is. De eerst had zelf maar juist 15 per uur, dus ik maak me maar wijs dat den afstand niet helemaal klopte.

  Dus al bij al goed meegevallen, nie te veel last gehad van mijn reisje vooraf en nu nog effe trainen, op het Veerle de Kristof naar de overwinning zien rijden, eind september nog een kwartje en dan de winterslaap in (om er zoals elk jaar moddervet terug uit te komen)

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik dacht dat je bezig ging blijven van de winter en reusel meedoen en .....?

   Verwijderen
  2. Reusel, kan da niet zonder te trainen dan?

   Wim

   Verwijderen
 3. Merci Kriek voor de eervolle vermelding. Een vaste waarde zou ik nog niet zeggen, maar af en toe eens testen waar we staan hé.

  De laatste weken proberen elke week 1 keer te gaan lopen en ook minstens 1 keer per week te gaan fietsen, dit meestal donderdagavond met de collega's van WTC Den Trapas. Tijd om voor het zwemmen te trainen is er momenteel niet en dus na den Biratlon geen meter meer gezwommen. Niet dat ik ervoor al veel gezwommen had.

  Het weer was in ieder geval al zalig. Samen met Joren Anthonissen naar Viersel afgezakt, zodat Joren daar kon aansluiten bij zijn teamgenoten Gertjan Matthijssen en Steyn Aerts. Voor de start de Wim nog tegengekomen die zoals de meesten met swimsuit ging zwemmen. Bij gebrek aan swimsuit vond ik dat niet nodig.

  Voor de start was er nog een briefing, maar wegens te veel chaos heb ik hier niks van gehoord. Dan 1 min voor de start het water in en nog even watertrappelen en positie zoeken. Bij het zwemmen zwom ik schoolslag tussen de mindere crawlzwemmers. Al bij al wel content, maar toch pas als 131 uit het water.

  Tijdens de eerste km van het fietsen heb ik veel volk kunnen inhalen. Nadien zaten we zo met een 4-tal renners op hetzelfde niveau met telkens 5-10m ertussen. Niet in het wiel gaan hangen, maar toch proberen te profiteren van het zog van de voorganger. Uiteindelijk een gemiddelde van 35.6 en een 71ste tijd.

  Dan begonnen aan het lopen en hier voelde ik de eerste 100m toch wat pijn in de kuiten. Proberen rustig door te lopen en zeker niet te forceren. Na 1km was de pijn verdwenen en kwam ik in mijn ritme. Uiteindelijk 11.8 gemiddeld en een 72ste tijd. Af en toe in de lussen de Wim nog gezien maar hij was nog ver voor. Op 2 km van het einde werd ik ingehaald door Steyn Aerts (deed mee in een trio die 5 minuten later vertrokken waren).

  Toch ook nog even vermelden dat het trio Af Brecht op een 12de plaats geëindigd is bij de trio's. Gertjan, Joren en Steyn krijgen de smaak van het triatlonnen ook te pakken. Tenslotte ook nog melden dat Bert Aernouts samen met zijn dochter Kaat aan de zijlijn stond om te supporteren.

  Thomas Goossens

  Nog eens een duatlon in de buurt en dus nog eens meedoen. Bij de start niet te ver naar voor gaan staan en dus in het eerste deel van het lopen wel wat volk moeten inhalen. Ook de Wim ingehaald, maar hij zou mij met het fietsen snel terug op mijn plaats zetten. Samen met de Joren Anthonissen (lidmaatschap volgt nog wel) gelopen. Het tempo van het eerste loopgedeelte lag zeer hoog. Na de wissel beginnen te fietsen. De Wim kwam er al snel voorbij met een groepje, maar hier kon ik niet mee aanpikken. Samen met de Joren nog in een groepje gereden, maar ook zij gingen te snel. Na elke bocht verlies ik meters en dan moet ik lossen, hier moet ik nog veel leren. De laatste ronde bij een duorijder in het wiel gaan zitten en dat ging wel. Bij de wissel aangekomen zag ik de Guy ook binnenrijden, maar den Thijs heb ik niet meer gezien bij het lopen. Tijdens het tweede loopgedeelte zag ik nog wel een BIRtenue en zo heb ik Eve nog ingehaald.

  Mits wat beter bochtenwerk bij het fietsen zou ik hier toch in een groepje moeten kunnen volgen en zo geen tijd meer verliezen.

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen