maandag 1 juni 2015

Duatlon Rijkevorsel 30/05/2015

Duatlon De Kliefhamers 5/21/2,5

Mannen

1. Glen Laurens 55.51
2. Wouter Vandermast 56.16
3. Jan Debie 56.18

28. Kristof Anthonissen 1.01.32
49. Wim Eelen 1.06.53
56. Thomas Goossens 1.09.47

80. Jasper Franssen 1.23.33

Duo's

1. Kjell Dehondt / Wim Devries 55.52
2. Stijn Bogaerts / Niels Goderis 55.54
3. Tom Michielsen / Stef Kokke 56.05

4. Thijs Anthonissen / Philippe Gysbrechts 56.20

53. Cindy Swaans / Erik Rombouts 1.23.42

2 opmerkingen:

 1. Ok, eens nen duatlon proberen. Van bij de start werd er daar verschikkelijk hard gevlamd. De eerst kilometer tegen dik 17 km per uur, en dan nog hing ik bijna bij de laatste helft. De volgende kilometers vanzelfsprekend den terugslag van het beginnersenthousiasme en nog wat verder terug gezakt. Slecht gevoel, dat wel.

  De fiets dan maar op en vlammen maar. Alle geluk ging dat nog een beetje naar wens. Goe kunnen samen werken met nen andere en op laatst zelfs ronddraaien gelijk in de koers met een man of drie (af en toe nen vierde van de White Cliffs of Malle).

  Bij de start van het lopen zie ik ne fatter voor mij uit (Dries Van Velthoven), wat natuurlijk extra motiveert. Vals tandje bijgestoken en het gat gedicht. Net toen ik erbij kwam, steken in mijn zij, en gezien ik hier wel meer last van heb, wist ik direct wat me te doen stond; Arm omhoog en wandelen. laatste kilometer dan maar rustig afgewerkt zodat we nog goed konden flyeren met de andere mannen van den BIr, die trouwens allemaal bere sterk voor den dag kwamen. Zelf niet echt tevreden met een troostelozen 49e plek, maar soit, het seizoen is nog lang.

  goe bezig iedereen (buiten ekik dan)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als er een duathlonneke in de buurt is proberen we altijd van de partij te zijn.

  Bij de start had ik direct een goeie gangmaker (Thijs Anthonissen) en een goed tempo. Na enkele honderden meters toch mijn eigen tempo gezocht. Mijn tempo van bijna 16 km/u kunnen aanhouden waardoor ik bij het betere kwart aan het fietsen kon beginnen. Dit was echter buiten mijn wissel gerekend waarbij ik voorbij mijn fiets liep en toch even moest zoeken.
  Bij het fietsen direct geprobeerd wat plaatsen goed te maken. Ik was toch blij dat ik werd ingehaald door een groepje zodat ik uit de wind kon zitten. Het was voornamelijk met zijn allen in het wiel kleven van de sterkste van de groep, en af en toe toch is proberen over te nemen. Dit bleek achteraf geen goed idee. Bij een demarrage in de laatste ronde zat ik juist in tweede positie. Geprobeerd het gat te dichten maar ik was juist niet sterk genoeg. De rest sprong nog uit mijn wiel weg zodat ik uit het groepje gewaaid ben. Dan maar van groepje naar groepje proberen te rijden. Al een geluk kwamen er nog twee sterke mannen terug waarbij ik kon aanklampen tot aan de wissel.
  Na de wissel direct aan mijn inhaalrace begonnen. De eerste had ik al snel voorbijgesteken. Onderweg naar de volgende kreeg ik echter steken (eerste keer dat ik dit meemaak, dat valt niet mee). Dan maar rustig uitgelopen. Al een geluk kon ik geen plaatsen meer verliezen;

  Al bij al een degelijke duahtlon, maar niet super. Vooral van het fietsen had ik meer verwacht. Blijkbaar zijn duurtrainingen niet voldoende voor het kortere werk.
  Besluit: nog wat aan de snelheid werken.
  Dat zullen we dan maar gaan doen morgen met de stratenloop in Hoogstraten en zaterdag met de ATB-cross van het FAT-team. Zondag lassen we nog een duurtraining in met een mtb chrono van 80 km in Langdorp (zodat we klaar geraken tegen Polen). Als er nog volk goesting heeft, laat maar iets weten!

  Sportieve groeten,

  Kristof Anthonissen

  BeantwoordenVerwijderen