zaterdag 20 juni 2015

Ironman 70.3 Luxemburg 20/06/2015

Ironman Luxemburg 70.3 1,9/90/21

1. Manuel Kueng 3.49.35
2. Bas Diederen 3.51.03
3. Denis Chevrot 3.52.03

122. Sven Lenaerts 4.31.10

1640. ???

5 opmerkingen:

 1. Ja Sven, chique dinges. Benieuwd naar jouw verslag van deze topprestatie.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterke prestatie in een wel heel internationaal gezelschap!

  Kristof

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ironman Luxemburg ; t’is eens leuk om atleten tegen te komen van alle landen.
  Vorig jaar hier al voor mezelf een heel sterke tijd kunnen wegzetten, dus was de vraag of we dit jaar nog beter konden.

  Ik had vooraf al wat analysewerk gemaakt & een doel voor mezelf opgesteld ; sowieso beter doen (sneller) als vorig jaar en als ultiem doel op 4u30 binnen komen en dan misschien wel stout dromen over een ticket voor WK dit jaar.
  Op basis van vorig jaar, zou ik met deze tijd 8ste in mijn agegroup geëindigd zijn en ook ticket (slot) hebben voor World Championship Ironman 70.3, dus dit zou dan spannend kunnen worden!

  De ochtend van de wedstrijd was eerst niet veelbelovend ; het regende met bakken & dit zou het wel eens een gevaarlijke race kunnen maken. Gelukkig was de start pas om 14u15 en tegen die tijd was het gestopt met regenen & zelfs de banen droog.

  Het zwemmen ; hier had ik op getraind en moest dus beter zijn (zeker gezien de resultaten al van de voorgaande triatlon wedstrijden dit jaar). Echter gebeurde er iets wat ik nog niet had meegemaakt. Natuurlijk in het begin kreeg ik langs alle kanten slagen & getrek aan de benen maar dat is niet echt iets nieuw. Echter op een 200m kreeg ik opeens een paniekaanval ; zo erg dat ik stopte en even twijfelde op de race te staken. Even toch maar diep adem gehaald, 100m schoolslag gezwommen en dan rustig terug over naar crawl. Na de 2de boei (+/-700m) kwam ik terug tot rust & kon ik mijn snelheid vinden in het zwemmen die ik wou hebben.
  Ondanks “het gesukkel” kwam ik toch 2,5min sneller uit het water als vorig jaar.
  Vorig jaar 36’38” en dit jaar 34’03”.

  Dan het fietsen ; vorig jaar kwam er regelmatig wel eens iemand over, maar ik had een heel goed gevoel en heb tijdens de hele rit niemand zien passeren ; enkel maar lekker kunnen voorbijsteken. Het resultaat hierop was dan ook ver boven mijn verwachtingen ; tot 6min sneller als vorig jaar! (van 2u29 naar 2u23). Hier spring ik ook van de 804ste zwemplaats naar de 151 plaats na het fietsen.

  Ik begon ondertussen toch al stilaan te dromen van de haalbaarheid van mijn ultiem doel…

  De overgang naar het lopen ging ook. In begin kan ik mijn tempo strak houden maar halverwege zakt toch wat weg (ook de HF daalde wat op zich niet goed was ; ik zou volgens de voorbereidingen in staat geweest moeten zijn op HF op 165 te houden en die was nu maar 155). Waarschijnlijk hiervoor 2 redenen ; doordat ik “slechts” 4 weken voor aanvang van deze wedstrijd terug volop kon lopen (na een blessure van 2 mnd & totaal niet lopen) + tijdens het fietsen de domme fout gemaakt door te weining te drinken & te eten (waarschijnlijk teveel gezweefd omdat het fietsen zo goed ging) gaf dit de mindere prestatie.
  Ondertussen kwam het einddoel in zicht en zag ik nog steeds kans om op mijn ultiem tijdsdoel binnen te komen.
  Uiteindelijk geëindigd op 4u31 (looptijd 2min trager als vorig jaar).

  Er kwamen blijkbaar nog veel atleten vechten voor hun slot voor het WK want het niveau was beduidend hoger ; 20ste in mijn agegroup.
  Toch heel tevreden over het resultaat!
  Vorig jaar 168 overall en nu 122ste (toch 46 plaatsen kunnen opschuiven!).

  PS ; voor diegene die het moest interesseren, de dag nadien is het laatste slot in onze age group naar de 12de plaats gegaan…

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Puike prestatie Svenovitch!! Ge wordt nog nen echte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van progressie gesproken !
  als ge zo verder blijft doen, wint ge den age group M50 op één been

  BeantwoordenVerwijderen