zondag 7 juni 2015

Meetria Triatlon 07/06/2015

Kwart triatlon Meetria 1/39/10

1. Kevin Van Oevelen 1.44.16
2. Tom Steenackers 1.46.29
3. Lucky Berlage 1.47.20

53. Sven Lenaerts 1.59.49
64. Steven Bogaerts 2.01.15
111. Bert Aernouts 2.09.03
132. Wim Eelen 2.14.22

191. Erik Van Der Post 2.53.46


4 opmerkingen:

 1. Mijn eerste kwart uit mijn carriere. Vooraf voorgenomen om rustig te blijven in elk onderdeel en mezelf niet op te blazen. Eindigen met een goed gevoel primeerde op een goed resultaat. Zo gezegd zo gedaan, maar toch wel teleurgesteld dat ik bij het zwemmen al direct bij de laatste 15 zat. Die zwemtrainingen en lessen van de winter hebben dus niets uitgehaald... Op de fiets dan maar, het favoriete onderdeel en nader beschouwd ook het enige van de drie eigenlijk. Ook hier was doseren de boodschap, maar alhoewel we de hartslagmeter nauwgezet in het oog hielden, kon ik er toch regelmatig wat voorbij rijden. Eerst de Sven en later de Steven moest ik wel laten gaan. Gingen die rap! Vlak voor de wissel Birrer Bert nog voorbijgestoken, maar vlak na de wissel was het al gedaan. Den Bert kwam erop en erover en ik besluit me niet te laten vangen en rustig men hartslagmeterke in de gaten te houden. Bij kilometer 7 komt er een Fatter over (den Dirk), dan kan ik niet laten gebeuren. Het signal om den harstlagmeter af te zetten en een tandje bij te steken. De laatste drie kilometer een stuk rapper gelopen dan de eerste 7 en al bij al nog een goed gevoel. Tevreden over de streep, wetende dat er nog wel wat progressie op zou moeten zitten. Op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. had best wel hoge verwachtingen voor deze wedstrijd (had zelfs bepaalde plaats in gedachten, maar die ga ik hier nie kenbaar maken). Net als bij de wim valt het zwemmen dik tegen en als ik de wissel inloop staat men nieuw racemachien tamelijk eenzaam te wezen in de wissel. Just buiten de wissel zie ik de sven aan zenne fiets kloten, jammer, er had anders mooie uitslag voor hem ingezeten. Lang duurde het echter niet vooraleer hij er terug over kwam. Getracht hem te volgen maar op de mostenbaan met wind op kop werd hij kleiner en kleiner. Deze strook zakte de snelheid te veel om van een geslaagde fietsproef te spreken, dus echt content was ik hier ook nie van. Lopen dan maar ... Maar ook hier slaagt den turbo nie direct aan en pas na een 3 km kom ik erdoor. De wil om er echt vol voor te gaan is er niet meer, dus gewoon uitgedaan zonder groggie over de meet te komen. Hopelijk volgend weekend beter in La Roche.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het gevoel bij het zwemmen, vooral 2de ronde, was goed. Echter uitslag was niet naar mijn wens. Er wordt/werd wel gezegd dat het zwemparcours langer was als vorig jaar maar ik heb een aantal andere atleten waar ik mij mee kan vergelijken en die zaten toch iets lager in zwemtijd....dus nie content.
  Dan komt de wet van Murphy ; de start van het fietsgedeelte was ook geen succes ; bij het vertrekken valt mijn ketting eraf & komt vast te zitten tussen kleinste tandwiel & kader...nen hoop gesukkel terwijl de ene na de andere vertrekt... Na 1.5min (bedankt Willem voor de timing) kan ik eindelijk vertrekken. Er zat wat frustatie in mijn benen en dat werkte precies ; het fietsen ging goed & zelfs stuk sneller als vorig jaar. Maar ja, met de pech komt het natuurlijk niet tot zijn recht. Maar soit, beter nu die pech dan binnen 2 weken in Luxemburg...
  Het lopen was ok gezien het beperkt trainen hierop.
  eindresultaat iets hoger dan vorig jaar qua tijd, maar als ik menne pech eraf zou trekken, zou ik nog mooi uitgekomen zijn.
  Maar zoals gezegd, leren uit de fouten & volgende keer meer geluk.

  BeantwoordenVerwijderen